Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza > Peliarvostelut > Train Spotter Jaa linkki facebookissa

Train Spotter (Assiette Crew)

Kiskojen vieressä on tylsää

Train Spotter
Kuuden tunnin odotus palkitaan; lättähattu kolistelee kohti
Ranskalaiset softatiimit ovat harvemmin osuneet kultasuoneen, eikä Assiette Crewin Train Spotter tee tässä poikkeusta. Tietokonepelin aiheena junien bongailu on kyllä upouusi, grafiikat kivoja, äänimaailma autenttinen eikä teknisellä puolellakaan ole juuri moittimisen sijaa. Ongelmana onkin se, että peli on hieman liian tylsä, ainakin minun makuuni.

Train Spotter simuloi ranskalaisen pikkukaupungin lähistöllä kulkevia rautatien varsia aika täydellisesti, mutta siinä ongelma osittain piileekin. Peli kun etenee reaaliajassa, niin pahimmillaan bongattavien junien välillä saattaa olla useita tunteja - ja alun helpommilla tasoilla jopa päiviä. Muuten tämä ei olisi ongelma, mutta aikaa ei voi mitenkään nopeuttaa. Varsinainen bongauskaan ei kysy ninjan refleksejä, sillä bong-näppäimen eli F11:n painamiseen on aikaa 30 sekunnista pariin minuuttiin.

Peli etenee varsin lineaarisesti noudattaen autenttisia juna-aikatauluja, joita peli päivittää ajan tasalle interwebin avulla. Kun juna tulee, painetaan F11 -näppäintä ja pistetili karttuu. Jos myöhästyy, menettää pisteitä. Jos pisteet putoavat nollille, pelaaja saa slaagin ja kaatuu kiskoille, ja kuolinanimaatiota saa sitten odotella seuraavan junan saapumiseen saakka. On kyllä myönnettävä, että odotus on vaivan arvoista; veri ja suolenpätkät lentelevät ympäriinsä kuin Doomissa konsanaan. Kahden kuukauden peliputken jälkeen oma ennätykseni oli 32 bongattua junaa. Viiden junan välein maisema vaihtuu, mikä tuo peliin osaltaan kaivattua piristystä, mutta silti jäin kaipaamaan hieman lisää toimintaa. Toki pelin edetessä näkee muutakin kuin junia, itse bongasin muunmuassa yhden lehmän. Valitettaesti peli kaatui, kun painoin bongausnäppäintä Mansikin kulkiessa kiskojen yli.

Tällaisenaan tämä ei juurikaan taida maistua kuin alan fanaattisimmille harrastajille, mutta toivotaan että luvattu lisälevy Train Spotting: Extreme Spotter korjaisi peliä hieman parempaan suuntaan.

Koneet: PC Windows, Amiga, Atari ST (SNES tulossa)
Suositus: -

Grafiikka: 87
Äänet: 82
Kiinnostavuus: 20
Yleisarvosana: 1 1/2

Kaizu Laamanen

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry