Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza > Peliarvostelut > Super Mari Jaa linkki facebookissa

Super Mari (Suomen Keskusta)

Puoluepoliittista tasohyppelyä

Super Mari
Terskalipposet voi liiskata pinkkien maihinnousukenkien alle
Suomen Keskusta on uusi tulokas kotimaisten pelitalojen joukkoon, ja myönnettäköön, että ensitekeleeksi Super Mari ei ole yhtään hassumpi saavutus.

Arkadianmäen valtakunnassa on kaikki hyvin ja prinsessa Vanhasella on syntymäpäivä. Kesken juhlatemmellysten syntymäpäiväkakusta loikkaa ilkeä Kuningas Halonen, joka kaappaa prinsessan. Pääministeri Mari Kiviniemi lähtee uskaliaalle pelastusretkelle, apunaan Luigi Jäätteenmäki ja pari korpisammakkoa. Matka on täynnä vaaroja aina vihamielisistä kommunistitoukista änkyrävasemmistolaisiin itsemurhapommittajiin. Myös Halosen kätyrit heittelevät sankarin rattaisiin kapuloita ja vasaroita minkä kerkeävät. Perusvihollisten virkaa hoitelevat konnamaiset Demarinuoret ja terskanmuotoiset Lipposet.

Grafiikat ovat melko yksinkertaisia, mutta ajavat asiansa vallan mainiosti. Äänipuolella valittamisen aihetta löytyy hieman enemmän; taustamusiikiksi on lisensoitu Matti Eskon "Rekkamies", mikä sinällään on ihan oiva ja tunnelmallinen kappale, mutta muutaman tunnin jälkeen saman virsun toisto uudelleen ja uudelleen alkaa jo hieman tympiä.

Samaan aikaan pääsee tasohyppelemään maksimissaan 4 pelaajaa, ja moninpeli tarjoaakin vaihtoehtoisia tapoja selvittää kenttiä strategisen yhteistyön avulla. Tämä tekee pelistä hieman pitkäikäisemmän. Jotenkin vaan jäi kaivelemaan tunne, että tätä on tullut pelattua ennenkin. Onko kyseessä sitten deja-vu -ilmiö vai onko Suomen Keskusta langennut plagiarisoinnin lavealle polulle, sitä en ilkeä tähän hätään käydä arvailemaan.
 

Koneet: Xbox360, PS3, Magnavox Odyssey, Atari 5200, Sega Megadrive
Suositus: Elovenaa koneeseen

Grafiikka: 86
Äänet: 32
Kiinnostavuus: 91
Yleisarvosana: 4

Jürgen J.J. Pflanze

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry