Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza > Peliarvostelut > StarCraft II CGA Jaa linkki facebookissa

StarCraft II CGA (Blizzard)

Burgerinaksuttelua mopokoneille

StarCraft II CGA
Aika ajoin grafiikat ovat aikamoista puuroa
Blizzardin RTS -viritelmä StarCraft II: Wings of Liberty julkaistiin toukokuussa, ja sitä on tätä artikkelia kirjoitettaessa myyty reilun 3 miljoonaa kappaletta. Kieltämättä kyseessä oli melkoinen mestariteos, ja yksi vuosituhannen odotetuimmista jatko-osista.

Reaaliaikastrategiapeliksi StarCraft II:n laitteistovaatimukset olivat kuitenkin melko tuhdit, mikä korpesi vanhempien koneiden omistajia. Tämän lisäksi peli tuppasi ylikuumentamaan näytönohjaimia, aiheuttaen lukuisia laitevahinkoja ja mittavia tulipaloja, mukaanlukien Venäjällä hiljattain riehuneet valtaisat metsäpalot. Blizzardin koodivelhot ottivat ongelmista vaarin, ja julkaisivat pelistä astetta kevyemmän version; StarCraft II CGA pyörii valmistajan ilmoituksen mukaan IBM XT -yhteensopivassa koneessa, jossa on vähintään 4,77 MHz Intel 8088 prosessori ja 256 kilotavua muistia.

StarCraft II CGA
Zerg kurmootus meneillään
CGA -peliksi grafiikat ovat melko nättejä, joskin aika-ajoin ruudulla temmeltävistä yksiköistä on hieman vaikea saada tolkkua. Äänet toistetaan PC-speakerin kautta ja rajoittuvat satunnaisiin piippauksiin siellä sun täällä.

Varsinaista peliä on karsittu jonkin verran alkuperäisestä; kampanjoita, rakennuksia ja yksiköitä vain kaksi, minkään valtakunnan moninpeliä ei löydy, kentät ovat 320x200 pikselin laajuisia ja vihollisen tekoäly on korvattu satunnaislukugeneraattorin avulla arvotuilla liikkeillä. Tämä ei sinänsä hirveästi menoa haittaa, mutta pieni varoituksen sana lienee paikallaan ilmoitettujen laitevaatimusten osalta: minimikokoonpanolla ruudunpäivitys on kaikesta karsinnasta ja optimoinnista huolimatta siellä 0,1 FPS:n heikommalla puolella. Kunnon pelielämystä varten investointi vähintään 286 -tason koneeseen olisi viisasta.
 

Koneet: IBM PC -yhteensopiva
Suositus: 6 MHz XT/286, 640kt muistia

Grafiikka: 52
Äänet: 32
Kiinnostavuus: 91
Yleisarvosana: 4

Kuosma Hannula

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry