Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza > Peliarvostelut > X-Country Skier Manager 2001 Jaa linkki facebookissa

X-Country Skier Manager 2001 (Hemosoft)

Harrastelijoiden puuhastelua

X-Country Skier Manager 2001 Suositusta Sprinter Manager 2000 -pelistä tunnettu Hemosoft panee astetta paremmaksi uudella X-Country Skier Manager 2001 -murtomaahiihdon valmennussimulaattorilla. Pelaaja asetetaan vapaavalintaisen maan suksiliiton päävalmentajaksi, ja tavoitteena on piiskata hiihtojoukkueesta mitalitiimi ilman että jää kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä ja muista rikoksista. Mikäli WADA saa vihiä ei peli ole vielä menetetty; sitten se vasta toden teolla alkaakin. Laboranttien lahjonta, totuuden muokkaus mediassa ja syntipukkien valinta on sitä aidointa urheiluvalmennusta itseään.

Kuten monessa muussakin urheilulajeissa, murtomaahiihdossa valmentajan tärkein tehtävä on pumpata urheilija täyteen anabolisia stereoita ja muita mömmöjä ilman että karpaasi heittää lusikan nurkkaan tai jää kiinni. Rahalla saa kaikkea ja mukana on lajin kuumimmat tuotteet; EPO, plasmaekspanderit, astmalääkkeet, kasvuhormonit ja paljon muuta. Mutta ilman mammonaa ei homma toimi; ensisijaisen tärkeää on hoitaa sponsorointisopimukset ja valtionapu kuntoon, sillä ilman niitä aineet jäävät ostamatta ja alppimajat joutuu myymään Keltaisessa Pörssissä.

Pelinä X-Country Skier Manager 2001 on varsin oivallisesti toteutettu ja mukaansatempaava. Jos jonkinlaista nippeliä ja hienosäätöä löytyy vaativimmankin pelaajan nysvättäväksi, ja realismista eepos vetää täydet pisteet kotiin. Huhut kertovatkin, että Suomen Hiihtoliitto olisi ostanut XCSM:n uuden valmennusjohdon valmentamista silmälläpitäen.

Koneet: PC Windows, OS/2 (Aquarius tulossa)
Suositus: Pentium karpaasisinapilla

Grafiikka: 77
Äänet: 62
Kiinnostavuus: 88
Yleisarvosana: 4 1/2

JTurkanen

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry