Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza > Peliarvostelut > Psyko Pentti II Jaa linkki facebookissa

Psyko Pentti II (Makrisoft)

Massamurhijan verinen paluu


Mulineksilla talttuu jopa apulaiskunnanjohtaja
Mielenterveystyölle varatun budjetin leikkaaminen johtaa siihen, että edellisessä jaksossa Pitkäänniemeen lukittu psykopaattimassamurhaaja Pentti lasketaan vapaalle jalalle. Pentti saa töitä kunnalta, ja onnistuu hillitsemään itsensä lääkkeillä kahvituntiin saakka, mutta sitten nupissa napsahtaa pahemman kerran.

Näin alkaa Makrisoftin Psyko Pentti II: Return of the Madman, jatko-osa jo legendaariseksi muodostuneelle Wolfenstein 3D -tyyppiselle Psyko Pentti -pelille. Mitäs uutta kakkososa sitten tuo tullessaan? Noh, ainakin grafiikka on muuttunut realistisempaan suuntaan, uudessa kunnantalossa riittää tuhansia huoneita tutkittavaksi ja uhreja on paljon enemmän. Pentillä on myös rankempi asearsenaali; entisten nitojan, saksien ja kirjeveitsen seuraksi on tullut mm. kynsileikkuri ja tuomiopäivän Mulineks -sauvasekoitin.

Enää teurastus ei ole hilpeää sunnuntailahtausta, vaan mukaan mahtuu todella kovan luokan vastustajia; EU-tukihakemusohjekirjalla päihin mätkivä maatalouselinkeinoasiamies, tappavan krapulahenkäyksen omaava mikrotukihenkilö sekä kuolettavan terävällä harpilla aseistautunut rakennustoimiston kartanpiirtäjä.

Äänimaailma pelissä on uskomattoman realistinen ja mukaansatempaava, eikä ilman niitä pelissä pysy hengissä montaakaan minuuttia. Surround Stereona toteutetut audioefektit paljastavat takaa hiipivän palkanlaskijan yllätyshyökkäyksen, ja pelin karmivin kenttä on kiistatta klaustrofobinen serverihuone, jossa matriisikirjoittimen meteli peittää alleen muut äänet.

Tekninen toteutus on aivan kelvollinen, peli jaksaa pyöriä mopommallakin koneella eikä hidastu, vaikka vastustajia käyskentelisi ruudulla paljonkin. Grafiikka on kiitettävän tunnelmallista ja veri lentää komeasti, pitkälle ja usein. Kaiken kaikkiaan, jos lajityyppi kiinnostaa, Psyko Pentti II: The Return of the Madman on ihan pakko-ostos.

Koneet: PC Windows (MSX, Spectrum tulossa)
Suositus: 386 tai nopeampi

Grafiikka: 90
Äänet: 96
Kiinnostavuus: 87
Yleisarvosana: 4

J & P Munuaispiirakka

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry