Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza > Peliarvostelut > Miinaharava Jaa linkki facebookissa

Miinaharava (Microsoft)

Sodankäyntiä vesillä

Miinaharava Kyllä Microsoftillakin osataan! Robert Donnerin ja Kurt Johnsonin megaliittinen laivasimulaattori Miinaharava on kerrassaan Pasianssiakin ruudikkampi teos!

Suomeen lokalisoidussa versiossa pelaaja ottaa miinanraivausalus Hirtehisen ohjat käsiinsä, ja pyrkii puhdistamaan Itämeren siellä kelluttelevista merimiinoista toisen maailmansodan jälkipaloissa 1946-1950. Uraansa luova kapteeni voi alussa aloittaa pienemmällä sektorilla, ja siirtyä taitojen karttuessa laveammille vesille. Simulaatioon on myös ympätty kenttäeditori, jolla osaava pelimies vääntää omat karttansa; niin kartan koko kuin siellä piilevien miinojen määrä on pelaajan säädeltävissä.

Laitteistovaatimuksetkaan eivät päätä huimaa; testikokoonpanomme neljällä 500MHz:n Xeon -prosessorilla ja 1Gt:n keskusmuistilla varustettu Windows NT jaksoi pyörittää peliä sujuvasti, eikä detaljeitakaan tarvinnut karsia, kuten tällaisissa raskaan sarjan simulaatioissa usein käy. Liekö peli nirso AdLibbiämme kohtaan vai missä vika, mutta ääniä emme saaneet kuulumaan sitten millään.

Hieman kyllä arveluttaa Microsoftin ratkaisu ympätä peli osaksi Windows -pakettia, taustalla taitaa olla sama strategia kuin Internet Explorerin kanssa; peli pyritään väkisin saattamaan Windows-käyttäjien oletuspeliksi. Kilpailevat yritykset ovat toistaiseksi olleet hiljaa, mutta oikeusjuttuja saattaa olla tulossa.

Koneet: Windows
Suositus: PIII 800Mhz/256Mt/nopea 3d kortti, Win95

Grafiikka: 55
Äänet: -
Kiinnostavuus: 99
Yleisarvosana: 4 1/2

NNarvi

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry