Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza > Peliarvostelut > Levyn Eheytys Jaa linkki facebookissa

Levyn Eheytys (Microsoft)

Nuo mainiot vipeltävät neliöt

Levyn Eheytys Lähinnä laivasimustaan Miinaharava ja kaahailupelistään Moped Madness tunnettu Ameriikkalainen softatalo Microsoft on yllättäen pläjäyttänyt markkinoille laadukkaan puzzlepelin Levyn Eheytys. Manuskassa ei kerrota minkäänlaista taustatarinaa, joten oletamme että kyseessä on kahdeksan mystisen taikaesineen pelastaminen pahan demonin linnasta, keskiaikaista kylää kiusaavan lohikäärmeen surmaaminen ja maailmanrauhan palautus.

Monipuolisessa alkuvalikossa pääsee valitsemaan pelattavan skenaarion, joka ottaa yksilöllisesti huomioon pelaajan laitteiston. Minulla valittavissa oli C- ja D- skenaariot, kun taas serkkuni ikivanhalla rupukoneella pääsi pelaamaan vain C -kampanjaa. Tällaisen ominaisuuden näkisi mielellään myös muissa peleissä, tämä ihan vain vinkkinä sinne pelitalojen suuntaan.

Itse peli onkin sitten sangen mielenkiintoinen. Ulkoiselta olemukseltaan se muistuttaa hieman tetristä, mutta sisältö onkin paljon mielenkiintoisempi. Pelissä vihreät tiedustelijapalikat tutkivat maastoa punaisten jalkaväkipalikoiden edellä, ja kaikki pakenevat perässä tulevaa valtaisaa hyökyaaltoa. Pelaajan tehtävä on huolehtia siitä, ettei näytönsäästäjä hurahda päälle kesken operaation, koska silloin vyörytys alkaa alusta. Tämä hoituu kätevimmin joko Nuoli Ylös -näppäintä hakaamalla tai heiluttelemalla hiirtä edestakaisin pentagrammin muotoisessa liikeradassa.

Jännitystä peliin tuo myös se, että koskaan ei tiedä kuinka paljon tietoa Levyn Eheytys tuhoaa pelaajan kiintolevyltä. Ahdistava grafiikka luo klaustrofobisen tunnelman, ja peli onkin parhaimmillaan isolta plasmanäytöltä katseltuna öiseen aikaan. Äänimaailmaa ei pelissä sitten ole alkuunkaan, jollei siksi laske kovalevyn rutinaa, mutta mukavaan tunnelmaan pääsee kuuntelemalla ulkoisesta hifilaitteistosta Hanssonien Mmmmmbob -kipaletta.

Koneet: PC Windows (Siemens Siwamat tulossa)
Suositus: Quantum BigFoot tai nopeampi

Grafiikka: 86
Äänet: -
Kiinnostavuus: 98
Yleisarvosana: 4 1/2

Joona Valas

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry