Saunalambus Plaza
 Saunalambus Plaza > PeliPlaza Jaa linkki facebookissa

Peliplaza - tietokoneet, pelit ja vehkeet

Peliplazalta löydät alan kuumimmat uutiset, röyhekkäimmät peliarvostelut, syväluotaavimmat laitevertailut, tuoreimmat pelivinkit ja asiantuntijakaartimme korkealentoiset ja -laatuiset kolumnit.

Peliarvostelu: Super Mari

Super MariSuomen Keskustan julkaisema suhteellisen laadukas tasohyppely tarjoaa huvia pitkäksi aikaa vaikka koko perheelle.
Lue arvostelu: Super Mari

Lue lisää arvosteluja

Telajärvelle supertietokone

Saunalambus Plaza on hankkinut tiloihinsa maailman nopeimman supertietokoneen. Sun Light Belarus II -tietokone on rakennettu Sun Microsystemsin, Minsk Tractor Worksin ja Saunalambus Plazan helmitauluosaston yhteistyönä, ja se tuli maksamaan noin 390 miljoonaa euroa.

"Kyllä me olemme nyt niin innoissamme että pystymme hädin tuskin peittelemään erektioitamme" kommentoi professori Erik Lindroos. "Tällaisen järjestelmän kapasiteetti on niin valtava, että tarvittaisiin toinen supertietokone järkeilemään mitä kaikkea sillä voisimme tehdä".

Toistaiseksi 2 659 teraflopsin vauhtiin yltävää masiinaa on käytetty mm. Telajärven kunnan EU -tukiaisten ja astutuspalkkioiden laskentaan sekä miinaharavan pelaamiseen.

Lorina myötätuulessa

Saunalambus Plaza -konsernin vuonna 2001 Krenoplen viemäröinti- ja tietotekniikkamessuilla esittelemä Lorina Interweb WC seilaa voimakkaassa myötätuulessa. 114k GPRS -yhteydellä, roisketiiviillä plasmanäytöillä ja patentoidulla pissTouch™ -osoitintekniikalla varustetuille mobiileille paskahuusseille on löytynyt asiakas rapakon takaa.

Yhdysvaltain kongressi on tilannut 50 kpl koe-erän telajärveläisiä Lorina Interweb WC:itä Capitol Hillille virkamiesten käyttöön. "Kyllä tässä säästetään aikaa, rahaa ja voimavaroja", kommentoi edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. "Nyt edustajat pääsevät kaikessa rauhassa pällistelemään hevospornoa kesken työpäivän, eikä heidän tarvitse ottaa sairausvapaata näitä harrasteitaan varten."

Ensimmäiset teknohuussit toimitetaan jenkkilään Sewer Technology Engineer Mikael Lindroosin mukaan parin kuukauden sisään.

Arvostelu: Pappatunturi Rider

Pappatunturi RiderKotimaisen BugRemedy -pelitalon hilpeä mopedirallisimulaattori iskee kuin miljoona hikistä jalkarättiä!
Lue arvostelu: Pappatunturi Rider

 

Maailman pienin kannettava

Suomalainen tietokonevalmistaja Kaemae Combuter Machenes Oy tiedottaa, että se on kehittänyt maailman pienimmän kannettavan tietokoneen. Tiedotteen mukaan Kaemaen nanotietokoneessa on 35 mm lcd -näyttö ja 56-näppäiminen näppäimistö.

Laitteen markkinoilletulo saattaa vielä viivästyä jonkin verran, koska ainoa prototyyppi on yhtiön toimitusjohtaja Matti Matinpojan mukaan päässyt hukkumaan. "Tuossa keittiön pöydällä se viimeksi oli, kebabin jämien vieressä. Mutta nyt ei näy sitten missään. Arvaa vaan vituttaako!" toteaa Matinpoika puhelinhaastattelussa.

Nanokannettavan käyttöjärjestelmänä on 48x26 pikselin näytölle kustomoitu versio Windows Me:stä.

Linus Torvalds röyhtäisi

Linux -käyttöjärjestelmän siittänyt suomalaismies Linus Torvalds otti osaa avoimen lähdekoodin tulevaisuutta käsittelevään konferenssiin Khuyssa, Iranissa. Torvalds ei tilaisuudessa käyttänyt puheenvuoroa, mutta lounaalla kalkkunahakkelusta syödessään hän päästi ilmoille äänekkään röyhtäisyn.

Lukuisat asiantuntijat ovat tulkinneet tämän kannanotoksi monoliittisten kerneleiden puolesta mikrokerneleitä vastaan, näkökulmaksi jota Torvalds on toistuvasti esittänyt 90 -luvun alusta saakka. Professori Andy S. Wunderbaum Hollannista kuitenkin esitti eroavan näkökannan asiaan: "Mielestäni tällä kommentilla Linus jättää kernelikeskustelun viimeinkin taakseen ja kritisoi Yhdysvalloissa vellovaa pahennusta Tux -pingviinin housuttomuudesta".

Linuxin maskotti Tux on esiintynyt ilman vaatteita vuodesta 1996, mikä on johtanut mm. Linux-pannaan Kansasin osavaltiossa, jossa käyttöjärjestelmämaskottien häpy ei saa olla katseille altis.

© 2000 - 2018   S. Kristian Mattila - Muokattu 2010-11-01 - Panssarivaunulla Puuhun ry